Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медије гуши криза, политичари, оглашивачи и интернет
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 03. 2011.

Извор: Данас

Медије гуши криза, политичари, оглашивачи и интернет

Представници Организације за европску безбедност и сарадњу задужени за медије јуче у Нишу




Ниш - Медији и новинари у Србији посебно су погођени економском кризом, а две трећине медија, према последњем упитнику, сматра да је изложено не само финансијским већ и политичким притисцима, саопштили су јуче у Нишу шефица и правни саветник Одељења за медије Мисије ОЕБС у Србији Драгана Соломон и Мирослав Јанковић.

На трибини у организацији Друштва новинара Ниша Соломон и Јанковић су оценили да је изузетно велики удар на штампане медије и интернет, који иначе као огромни виртуелни простор још увек није регулисан етичким правилима, тако да сада не само медији у Србији већ и светски медијски магнати „покушавају да осмисле начин како да своја интернет издања учине профитабилним“.

Они су оценили да је неопходна и децентрализација медијске сцене у Србији, која би требало да се „обраћа свим грађанима и мањинама“ и да ће ОЕБС у току израде будуће Медијске стратегије „сугерисати да се на то питање, као веома релевантно, обрати пажња“.

Према њиховим речима, ОЕБС ће апеловати на надлежне у Србији да се што пре усвоје Закон о деконцентрацији медија и Измене Закона о оглашавању, који би требало да учине транспарентнијим податке о власницима медија и смање финансијске притиске агенција и оглашивача на медије.Представници Организације за европску безбедност и сарадњу су након трибине разговарали са „свим странама“ у регионалној Телевизији Пет у Нишу, чији су запослени у штрајку по закону од 7. марта, захтевајући исплату 13 заосталих плата, као и побољшање материјално-техничких услова рада.

З. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси