Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пленила је енергијом и добротом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 03. 2011.

Извор: Блиц

Пленила је енергијом и добротом

Последњи опроштај од Наташе Вучковић Лесендрић




Наташа Вучковић Лесендрић, помоћница министра културе задужена за медије, која је преминула прошле недеље, сахрањена је јуче на Топчидерском гробљу у Београду, у присуству великог броја њених пријатеља.

На комеморацији која је одржана у Скупштини града, од Наташе су се опростили чланови њене породице и најближе колеге.

- Двадесет година осећам Наташину енергију, и сада је осећам. Највише је давала нама, својој породици, не тражећи ништа за узврат. Алекси је била најбоља мајка, а мени једина љубав и најбољи друг. Била је храбра, никада није очајавала и увек се борила. Такву ћу је памтити - рекао је Наташин супруг Бранко.

Веселин Симоновић, главни и одговорни уредник „Блица”, рекао је да је Наташа била једна од ретких особа коју су сви волели и ценили, било као директора штампарије, новинара или ПР менаџера.

- Њена енергија и дух довели су до тога да штампарија за независне медије стане на ноге. Умела је да комуницира с људима, да руководи, ствара нове пројекте и свему је прилазила с ведрином и с вером у људе - рекао је Веселин Симоновић.

Драгана Николић Соломон, представница ОЕБСа, рекла је, опраштајући се од Наташе, да је тешко замислити да је више нема и да је она била неко ко је добијао најтеже битке.

Председница Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић рекла је да су њих две заступале различите ставове, али да јој је Наташа показала да је могућа другачија политика у којој не морају да се газе људи.

Министар културе Предраг Марковић рекао је да није имао прилике да упозна Наташу, али да су сви када је дошао у министарство имали потребу да му кажу да с њима ради и Наташа.

- Тог јутра кад смо сазнали, људи нису функционисали и нису могли да раде свој посао. Никада до сада нисам видео да неко толико недостаје, и то не због једне особине, јер су сви навели различите особине и квалитете због којих им Наташа недостаје - рекао је Марковић.

А. Словић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси