Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Објавили да су Срби и Руси непријатељи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2011.

Извор: Прес

Објавили да су Срби и Руси непријатељи

Скандал, Суспензије и откази на ТВ Војводина




Нови Сад - РТВ Војводина уручила је један отказ и суспендовала неколико радника због тога што је прекјуче, у првом „Дневнику“, извештај о сусрету српске и руске делегације потписан са „потврда непријатељства“.

Истог дана када је емитован прилог, међу првима је суспендован уредник вести Милан Пешут и покренут поступак његове смене, док је особа која је написала непримерен текст добила отказ.

Према изворима Преса, од емитовања спорног „Дневника“ у РТВ Војводина уведено је право ванредно стање, а запосленима је забрањено давање било каквих информација о овом случају.

У прекјучерашњем првом „Дневнику“ који реализује РТВ Војводина у 17 часова емитован је извештај о сусрету председника Бориса Тадића и руског премијера Владимира Путина. Слика на којој се њих двојица поздрављају и рукују била је потписана са „потврда непријатељства“. Тај потпис стајао је десетак секунди, све док није емитована друга вест.

Директор РТВ Војводина Блажо Поповић у писаној изјави се извинио због грешке која је пуштена у националном програму и преко сателита и рекао да сумња да је реч о ненамерној грешци.

- Што се мене тиче, једно слово је грешка, док су два погрешно написана слова већ предумишљај, те с тим у вези следе даље суспензије и мере како би се санкционисали сви који су на овај начин покушали да угрозе и дисквалификују све што је током претходне две године урађено - закључио је Поповић.

Поповић је навео да је овај пропуст напад на ову медијску кућу и „покушај да се пољуљају и угрозе традиционално пријатељски односи између српског и руског народа“. Главни и одговорни уредник информативног програма РТС Ненад Стефановић сматра да не би било фер судити док се не утврди како је дошло до грешке на РТВ.

А. Савановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси