Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Будућност у осам тачака
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 03. 2011.

Извор: Вечерње новости

Будућност у осам тачака

Струја искључена због дуга од 130.000 динара. Мук у етру већ месец дана




Сомбор - После четири деценије рада Радио Сомбор, од пре месец дана, не емитује програм. Овом медију, због неизмиреног дуга од 130.000 динара, искључена је струја, а запослени, њих 10, од којих је седам новинара, редовно долазе на посао надајући се излазу.

На радном састанку, одржаном у Сомбору, покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин изложио је програм стабилизације ове информативне куће у осам тачака.

Програм садржи споразум између града Сомбора и општина Западнобачког округа о интересима постојања и финансирања Радио Сомбора, израду програма стабилизације, скидање блокаде рачуна (из средстава које је град Сомбор обезбедио у буџету за ову годину - исплата зарада и дуга за струју), активирање дела средстава са нивоа ЗБО, финансијска помоћ АП Војводине од 1,5 милиона динара и Владе Србије од око два милиона динара.

У оквиру шесте тачке планирано је отварање представништва РТВ Војводине за ЗБО у програму Радио Сомбора, повезивање радног стажа за 12 запослених, као и кадровска обнова, док последња, осма тачка, садржи социјални програм.

Према речима покрајинског секретара Васина повољно је што Радио Сомбор није оптерећен милионским дуговима, а предложени програм, уколико га локалне самоуправе потпишу, има шансу да отвори нову страницу у раду.

Градоначелник Сомбора Немања Делић истакао је да је сомборска локална самоуправа издвајањем 3,5 милиона динара из буџета за ову годину за зараде већ изразила спремност да се укључи у опоравак медија.

Представник РТВ Војводине Душан Шуша такође је изразио спремност ове медијске куће на сваку врсту помоћи, осим финансијске, док је начелница ЗБО Љиљана Соколова-Ђокић изразила задовољство организованим састанком јер се дошло до сазнања да не постоји дилема око потребе санације Радио Сомбора.

Статус ове регионалне радио-станице још није решен, иако је још у јуну 2007. радио добио регионалну фреквенцију за емитовање програма на подручју Западнобачког округа, који једини емисије емитују на мађарском, хрватском, буњевачком и повремено на ромском језику.

Антрфиле : Подршка комшија

Представник општине Апатин навео је спремност да се финансира вишејезични део програма, представник општине Оџаци је истакао да оџачка радио-станица има регионалну фреквенцију, те да добро функционише, али су спремни и да сарађују.

Ј. Бекић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси