Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ одустао од поклањања акција запосленима у "Дневнику"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2011.

Извор: Политика

ВАЦ одустао од поклањања акција запосленима у "Дневнику"

Медијска групација ВАЦ одустала је јуче од одлуке да запосленима у „Дневник Војводина пресу” (ДВП) поклони 55 одсто акција тог предузећа и најавила започињање преговора о продаји са заинтересованим купцима.

Како се наводи у саопштењу ВАЦ-а, ова одлука је заправо реакција на „неодговорну тактику одуговлачења којом ’Дневник холдинг’ више од три месеца блокира понуду”.

Петер Ланге, члан управе медијске групације ВАЦ и њен представник за Србију, објашњава да је „скандалозно то што Холдинг упркос важећим одлукама влада Србије и Војводине ускраћује свој потпис и тиме ризикује будућност запослених у ДВП-у”.

Удружење новинара Србије (УНС) својевремено је подржало идеју да запослени, уместо добијања новог власника, постану већински власници листа „Дневник”. Зато су после јучерашње најаве ВАЦ-а поново позвали Владу Војводине да се избори за поштовање своје одлуке.

Генерална директорка „Дневник холдинга” Јасмина Машуловић тврди да наводи ВАЦ-а нису тачни.

– Да бисмо прихватили „поклон понуду”, морали смо да сачекамо став Агенције за приватизацију, односно њеног Центра за сагласност, који још нисмо добили. Први захтев је поднет још прошле године у новембру, а коначан у јануару, када је стигао закључак Владе Србије – објаснила је за наш лист Јасмина Машуловић.

В. Дугалић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси