Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Екстремисти лепили плакате против ТВ Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 04. 2011.

Извор: Блиц

Екстремисти лепили плакате против ТВ Б92

Тужилаштво испитује нови притисак на медије

Организација СНП „Наши 1389“ издала је јуче саопштење у коме стоји да су њени активисти у ноћи између недеље и понедељка у Београду, Аранђеловцу и Младеновцу излепили плакате против ТВ Б92. Портпарол Републичког тужилаштва Томо Зорић изјавио је за “Блиц” да ће органи гоњења испитати овај случај.

- Испитаћемо да ли у овом чину постоје елементи кривичног дела, односно о којем се евентуално кривичном делу ради. У сваком случају, овај чин представља притисак на медије и не доприноси демократизацији друштва - рекао је Зорић.

Веран Матић, главни и одговорни уредник и генерални директор РТВ Б92, лепљење плаката сматра неприхватљивим наставком кампање притисака на Б92.

- Без обзира на нападе и подметања којима је изложен, Б92 неће одступити од принципа на којима је наш информативни програм заснован. Б92 ће у својој уређивачкој политици наставити да се руководи интересима јавности да добије све релевантне информације о стварима о којима јавност има интереса да зна. Увек ће бити оних који ће желети да се од јавности нешто сакрије или прећути, али тај неко у таквим својим намерама Б92 неће имати за свог савезника. Поводом акције лепљења плаката са Гебелсовим ликом, сматрамо је наставком сличних акција у којима су на плакатима били нацистички симболи. Такве акције највише говоре о онима који их организују, које, међутим, неће резултирати изменама наше уређивачке политике - изјавио је Матић за “Блиц”.

Подсетимо, представници покрета “Наши 1389” протестовали су почетком марта испред зграде телевизије Б92 “због некоректног извештавања”. Они су тада носили транспаренте са поруком “Истина и љубав према Србији победиће ваше лажи о нама”, а на некима је био лого Телевизије Б92 са кукастим крстом.

Полиција је забранила протест, али су се чланови ове групације ипак окупили. После полицијског упозорења да скуп није дозвољен, приведно је 17 присталица те организације.

М. И.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси