Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Стефанова битка за живот
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 04. 2011.

Извор: Вечерње новости

Стефанова битка за живот

Породици Трајковић из Грачанице потребна помоћ за лечење петогодишњег сина




Стефан Трајковић из Грачанице има само пет година, а пола свог живота провео је борећи се са тешком болешћу. Стефан има тумор на мозгу и до сада је пет пута оперисан. Последњи пут пре петнаест дана на клиници у Бристолу у Енглеској.

Већ две године траје борба родитеља Милене (28) и Владана (32) за Стефаново излечење. Само са Владановом платом здравственог радника, Трајковићи не могу сами да подмире трошкове његовог лечења.

- Због хитности операције, лекари са Клинике у Бристолу су нас примили, иако нисмо прикупили 15.000 фунти за операцију и додатних 9.000 фунти за зрачење неопходно после захвата - објашњава дечаков отац Владан.

Он каже да су на овој клиници и раније имали разумевања за њихову ситуацију, па за прошлогодишњи захват уклањања тумора на мозгу који је коштао 75.000 евра, неурохирург мр Ричард Едвардс и анестезиолог, одрекли су се свог дела надокнаде од 10.000 евра, а нису наплатили ни услуге претходног зрачења.

- Највећим делом трошкове претходне операције сносили смо сами, уз помоћ родитеља, али су нам пуно помогли и Епархија рашко-призренска, Епархија бачка, Министарство за КиМ, Удружење новинара Србије и велики број хуманих људи - прича Владан.

Са болом се присећа да је Стефанова нова операција трајала близу 18 сати, али да је доктор успео да уклони тумор у целости...Владан прича како су се он и Милена надали да ће њихов син бити добро. Међутим, на снимку објављеном шест месеци после операције установљено је да је тумор метастазирао на кичму, па је Стефан хитно оперисан у Београду, али је била неминовна поновна операција у Бристолу.

- Чак ни сада не могу речима да опишем шок који смо доживели супруга и ја када смо сазнали да је неопходна још једна операција. Срећом да су лекари у Бостону упознати са нашим случајем тако да су нас примили не питајући за новац. Стефанов отац прича да се дечак сада опоравља од операције која је трајала готово десет сати. Следе зрачне терапије и борба да се прикупи новац.

Родитељи покушавају да обезбеде кредит, али надају се и помоћи добрих људи који их ни до сада нису оставили саме. Нема речи, кажу, којима могу да захвале Епархији рашко-призренској и директорки Дома здравља у Грачаници Ради Трајковић који су им помогли и у обезбеђивању средстава за пут до Бристола.

Антрфиле: Помоћ

Рачун за помоћ отворен је код Комерцијалне банке АД Београд бр. 205 900100757017094 на име Владана Трајковића (Стефановог оца). Девизни рачун на КиМ је код Рајфајзен банке - бр. 1501011000288133, такође на Владаново име.

 Д. Зечевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси