Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Демократе оптужују за „медијски мрак“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 04. 2011.

Извор: Блиц

Демократе оптужују за „медијски мрак“

Спор опозиције и власти у општини Пирот Опозициона ДС у Пироту и Удружење “Коалиција за Пирот” тврде да у Пироту постоји медијски мрак, а оптужују и локалну власт да субвенцијама за рад купује локалне медије.С друге стране, у медијима све то демантују, као и у општини, где одбацују оптужбе опозиције да парама из буџета купују медије.



Шеф одборничке групе опозиционог ДС-а у СО Пирот Срдјан Митић тврди да је 11 година после демократских промена у Пироту већи медијски мрак него што је био пре 2000. године.

- Оно што је на нашим конференцијама за новинаре речено стане у 15 до 20 секунди. Медији јесу приватни и имају право да креирају свој програм, али у исто време имају улогу да својим деловањем доводе до тога да се стање промени. Медијима општина даје паре, а онда они своју обавезу према грађанима сведу на то да се о власти прича само у суперлативима, а да се не дозвољава ниједна критика - каже Митић.

Шеф одборничке групе удружења “Коалиција за Пирот” у СО Пирот Раде Петровић додаје да је реч о својевсној медијској блокади и да су паре из буџета медијима подељене без јасних критеријума.

- Саопштења опозиционих странака иду прво на пречишћавање и рециклажу, а тек се онда објављују, и то само истргнути делови - каже Петровић.

Члан ИО ГО СПС-а и помоћник председника општине за локалну управу Видојко Панајотовић демантује те наводе.

- Најбољи доказ да није тачно је што се у локалним медијима подједнако даје простора, можда чак и више опозицији и неким невладиним организацијама које имају претензије да буду политичке странке. Пре би требало ми који смо у власти да будемо незадовољни, него они - каже Панајотовић.

Власник и главни и одговорни уредник “Плус радија” Ненад Пауновић каже да су овакве прозивке постале манир и да су они који прозивају медије “сами себи погасили светла”.

- Деловање неких опозиционих странака у Пироту огледа се кроз саопштења и конференције за новинаре. Одговорно тврдим да наш Радио прати све акције ДС-а - каже Пауновић.

Антрфиле : Помоћ медијима

За рад локалних медија у Пироту ове године је из општинског буџета издвојено 14,5 милиона динара.

- Подела пара медијима из општинског буџета била је на основу процене о снази и врсти медија, њиховом утицају, броју запослених и програмској шеми. Општина не жели нити се меша у њихову уређивачку политику - каже помоћник председника општине Бобан Николић.

З. Панић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси