Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Без јединства за "Братство"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 04. 2011.

Извор: Вечерње новости

Без јединства за "Братство"

Новинари траже смену директора Димитровград - Запослени у листу за бугарску националну мањину "Братство" који месецима не примају зараде, због чега је доведен у питање опстанак издавачке куће са вишедеценијском традицијом, затражили су одговорност директора Небојше Иванова јер је по мишљењу новинарског синдиката "кумовао" оваквом стању.



Смену су затражили од оснивача, Националног савета Бугара (НСБМ) у Србији, који је пре две године преузео оснивачка права од Републике Србије - уз констатацију да је "незаинтересован за рад ове куће, чак и не долази на посао, већ навраћа неколико пута месечно".

С друге стране, прозивани директор каже да ни он од октобра не прима плату али не осећа се кривим и тврди да запосленима манипулише синдикално руководство.

- Проблем је настао још 2009, када нам је тадашње Министарство културе смањило средства са 30 на неких седам и по милиона. Заштитник грађана констатовао је да су нам тиме нарушена права и наложио враћање на старо, али узалуд. Иначе, за нормално функционисање "Братства", у којем су новинари својевремено зарађивали и по хиљаду евра, неопходно је око 16 милиона сваке године - закључује Небојша Иванов.

Антрфиле : Оптужбе

Како наводи новинарски синдикат, којим председава Кирил Георгијев, стање у "Братству" постало је катастрофално: последње зараде исплаћене су октобра прошле године, дугови се гомилају, а једина светла тачка је чињеница да су, захваљујући НСБМ, за свих 16 запослених, уплаћивани порези и доприноси.

В. Ћирић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси