Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда за „Досије”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 04. 2011.

Извор: Политика

Награда за „Досије”

На филмском и телевизијском „Детектив фесту” награђена емисија аутора Машана Лекића „Црње од црне хронике”




Епизода „Црње од црне хронике“ популарног документарног серијала „Досије” Прве телевизије добила је специјално признање жирија међународног фестивала „Детектив фест“!

Овај 13. филмски и телевизијски фестивал, који је одржан у Москви од 20. до 24. априла, окупио је 70 аутора из двадесетак земаља.

Учествовале су италијанска државна телевизија РАИ УНО, Руска државна телевизија, као и бројне продукције из Америке, Француске, Русије, Кине, Израела, Белгије, Португала и других земаља.

„Детектив фест“ је први инострани фестивал на којем сам учествовао, тако да ми ово признање ласка, јер није мала ствар издвојити се у конкуренцији са телевизијама из најразвијенијих земаља света.

- Мислим да смо на прави начин презентовали Прву ТВ и Србију – каже аутор „Досијеа“ Машан Лекић.

Занимљиво је да су се у финалу фестивала нашле чак две епизоде овог серијала Прве телевизије. Поред награђене, у конкуренцији за награду била је и „Време прошлости“, а одлука жирија пала је на „Црње од црне хронике“, у којој су Лекић и његова екипа реконструисали злочине у Македонији, када су у периоду од 2003. до 2008. мистериозно нестајале старије жене.

Поред специјалне награде жирија, екипа „Досијеа“ направила је и добре контакте с другим продукцијама и телевизијама, па је могуће да ће неке будуће приче настати у тој сарадњи.

Нова сезона „Досијеа“ се већ увелико припрема и планирана је за јесен ове године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси