Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Крај штрајка у медијској кући
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2011.

Извор: Блиц

Крај штрајка у медијској кући

Договор у Смедереву

Запослени у Радио Смедереву прекинули су штрајк који су започели 26. априла, после договора са представницима власника о динамици и роковима исплата заосталих плата и накнада.

Потписан је споразум који предвиђа исплату зарада за јануар, фебруар и март до краја маја, а преосталих обавеза на име регреса, топлог оброка и трошкова превоза до краја јуна.

Председник синдикалне организације у овој, пре годину и по дана приватизованој медијској кући, Рајко Ивановић изразио је наду да ће потписани споразум бити поштован и да запослени неће имати разлога да се поново одлуче за овакав вид остваривања својих права.

- Били смо максимално кооперативни и послодавцу смо продужили првобитни рок за намирење насталих обавеза. Надамо се да и са друге стране постоји добра воља да се сви проблеми и несугласице реше на обострано задовољство - нагласио је Ивановић.

Радио Смедерево је приватизован децембра 2009. године, а ово је био други штрајк запослених за последњих осам месеци.

М. Ђ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси