Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Враћам отпремнину у ратама!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 05. 2011.

Извор: Ало!

Враћам отпремнину у ратама!

Бивши потпредседник Владе Миле Исаков опет ради на РТВ-у



Миле Исаков, један од оснивача Реформиста Војводине, након узете отпремнине из војвођанског јавног сервиса, опет је запослен у истој медијској кући на месту уредника Специјалног програма.

Иако га неки у редакцији Информативног програма никада нису видели, Исаков каже да је запослен на пословима прављења пројеката и производњом нових емисија. Чињеницу да опет ради у истом сервису правда тиме што данас у ратама од плате враћа отпремнину коју је узео.

Наиме, Исаков је након што је напустио политику пожелео да се врати на телевизију, где је радио, што је како тврди било загарантовано уговором. Након отказа у тадашњој Телевизији Нови Сад и неколико година проведених без посла, бивши амбасадор у Израелу је 1996. добио судски спор.

- Кад сам се вратио на посао, тражио сам да се уговор испоштује, а отерали су ме нудећи ми посао продуцента на радију, иако никада на радију нисам радио - прича за “Ало!” Исаков, који је тада радио на месту уредника Специјалног програма телевизије.

- Видевши шта се догађа, узео сам отпремнину од око 6.000 евра и отишао из телевизије. Када се променило руководство и дошли људи који ме знају и уважавају, добио сам понуду да се вратим на место уредника Специјалног програма и да радим на производњи новог програма - каже Исаков, напомињући новинаре у посао, он их препушта, након чега започиње нови пројекат.

Некадашњи посланик, а данас један од уредника Телевизије Војводина, каже за “Ало!” да у војвођанском јавном сервису добија плату која износи педесет и нешто хиљада динара, те да му од тог износа месечно одбијају 10.000 динара.

- Инсистирао сам када сам се враћао на РТВ да потпишемо уговор да ћу отпремнину коју сам узимао, када сам фактички отеран, вратити кроз месечне рате, што сада и радим. Иако тако нешто од мене нико није тражио, ја сам инсистирао да вратим отпремнину, знајући да ће једног дана засигурно бити оваквих питања - објашњава Исаков.

Н. Н. Травица

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси