Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смена у РТВ није (довољно) транспарентна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 05. 2011.

Извор: Дневник

Смена у РТВ није (довољно) транспарентна

Шефица медијског одељења Мисије ОЕБС у Србији Драгана Николић-Соломон изразила је забринутост због друге смене руководства Радио- телевизије Војводине која, по њеним речима, није била довољно отворена за јавност.



– Смене руководства су за сваки медиј, а поготово за јавни сервис, велики поремећаји који остављају дугорочне последице и негативно утичу на рејтинг, посебно у овом случају када нису довољно транспарентно урађене – изјавила је Драгана Николић-Соломон.

Она је на конференцији „Будућност јавног радиодифузног сервиса у Војводини” у Новом Саду истакла да се мора поставити питање до које мере новинари и уредници утичу на садржај програма, а ако у томе не учествују, ко онда креира садржај јавног сервиса.

Главни и одговорни уредник Телевизије Нови Сад Љубиша Николин, коментаришући критике због нове емисије некадашњег ратног извештача Милијане Балетић у програму РТВ-а, рекао је да та новинарка није тиме рехабилитована и да би она могла бити отпуштена када буду утврђене све чињенице:

– Нисам ја тај који је пропустио да казни Милијану Балетић. Њу је суд вратио на посао и суд је наредио да она може да настави да ради на РТВ-у – рекао је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси