Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кенетови људи брутално напали новинаре Курира!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2011.

Извор: Kурир

Кенетови људи брутално напали новинаре Курира!

Курир каменицама протеран из Саватијевићевог села!




Трагом приче о новим злоупотребама недавно ухапшеног бизнисмена Радосава Саватијевића Кенета, новинар и фоторепортер Курира прекјуче су, уместо информације за којом су трагали - добили каменице.

Тек што смо стигли испред његовог замка у Вреоцима како бисмо покушали да откријемо где се налази 11 приколица за теретна возила за која је Кене аустријској фирми „Шварцмилер“ остао дужан око 300.000 евра, тројица „разбацаних момака“ засула су нас каменицама.

- Ј... вам матер! Марш одавде - само су неке од псовки које је у трку за нашом екипом, с капуљачама преко главе, изговарало обезбеђење Кенетове виле.

Међутим, Саватијевиће гориле, које верно бране посед газде на ком би му многи моћници позавидели, ни ту се нису зауставиле. Вероватно с намером да наша екипа не прође неозлеђена и не оде с фотографијама Кенетовог луксуза, „опасни момци“ утрчали су у комби који је био паркиран у дворишту величине фудбалског игралишта и појурили нас. Спретношћу возача редакције екипа је успела да умакне и избегне линч!

А како је све почело? Читалац Курира обавестио нас је да се након нашег писања о Кенетовом дуговању према аустријској фирми „Шварцмилер“ из дворишта велелепне виле одвозе приколице. У жељи да проверимо ту тврдњу, посетили смо Вреоце и иза зидина виле, које су покривене камерама, и огромног знака СТОП видели смо део поменуте механизације. За разлику од приколица, празан базен с лежаљкама ипак је мало скривен. Налази се у задњем делу дворишта, иза виле.

УНС: Полиција да реагује!

Љиљана Смајловић, председница Удружења новинара Србије, најоштрије је осудила последњи у низу напада на нашег новинара.

- Заиста је узнемиравајућа чињеница да се све чешће дешавају напади на новинаре, нарочито оне који се труде да крајње професионално раде свој посао. Очигледно је да су вашу екипу уласком у комби хтели да застраше и заиста је права срећа што нико није повређен. Мислим да полиција треба да реагује и уради свој део посла - рекла је Смајловићева.

И Кенетова снаја се уплашила

- Срам вас било, шта тражите овде, Кене је поштен човек. Све ово што видите наследио је од оца. Што сте дошли? - повикала је снаја Радосава Саватијевића, која није хтела да каже своје име. На њене узвике дотрчале су и гориле.

Кад су полетеле каменице, повикала је младићима „немојте, шта то радите“. Међутим, иако је на тренутак деловало да ће снаја покушати да смири страсти, довршила је своју мисао: „Па убићете мене“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси