Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Европски издавачи траже укидање ПДВ на новине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2011.

Извор: Блиц

Европски издавачи траже укидање ПДВ на новине

Српска Асоцијација медија једногласно је примљена у друштво европских националних асоцијација новинских издавача.




Честитајући на пријему, Ивар Руздал, председник европске асоцијације (ЕНПА), изразио је уверење да ће “српска Асоцијација медија бити активан члан организације која у европским оквирима настоји да обезбеди што боље услове за рад новинских издавача и да на адекватан и ефикасан начин заступа њихове интересе”.

До пријема Србије у чланство ЕУ Асоцијација ће имати статус члана посматрача, са могућношћу активног учешћа у раду ЕНПА. Иначе, главна тема овогодишњег заседања генералне скупштине ЕНПА била је посвећена расправи о опорезивању издавача.

Закључак је да су у већем броју европских земаља ове стопе и даље неприхватљиво високе, па је тим поводом усвојено саопштење које ће бити упућено надлежним комитетима Европске комисије.

У саопштењу се констатује да је неопходно у што краћем року потпуно укинути ПДВ за новинске издаваче или стопу опорезивања спустити на најниже проценте. Генералној скупштини ЕНПА присуствовао је Зоран Папић, извршни директор Асоцијације медија у име управног одбора Асоцијације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси