Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Споменик Пантићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2011.

Извор: Вечерње новости

Споменик Пантићу

Јагодина - Новинару, дописнику „Вечерњих новости“ из Јагодине Милану Пантићу, који је пре десет година мучки и с леђа убијен у ходнику зграде у којој је становао, постављен је споменик који ће бити откривен у суботу, 11. јуна, на десетогодишњицу његовог убиства.



Постамент са бистом Пантића постављен је на тргу који од прошле године носи његово име и налази се у близини стана у којем је наш колега убијен.

Иницијатива за подизање споменика потекла је из Удружења новинара Србије, а израду и постављање споменика финансирали су Компанија „Вечерње новости“ и град Јагодина. Пре тога, протокол о подизању споменика потписали су градоначелник Драган Марковић Палма и директор, главни и одговорни уредник „Вечерњих новости“ Манојло Вукотић.

Аутор бисте, која ће грађане Јагодине и све њене посетиоце подсећати на храброг новинара који није устукнуо пред притисцима локалне мафије, је академски вајар Љубиша Манчић из Београда, а изливена је у ливници „Браћа Јеремић“.

Откривање споменика заказано је за суботу у 12 сати. Сат пре тога, на Градском гробљу одржаће се помен Пантићу, а у 13 сати у Народној библиотеци биће додељена награда за новинарску храброст, која носи Пантићево име.

Милан Пантић је убијен 11. јуна 2001. године, око осам сати, у ходнику испред свога стана у Улици Бранка Радичевића, „са неколико удараца тупим предметом у главу“, како је тада саопштила полиција. Враћао се из продавнице и у рукама је држао кесу са два хлеба.

Убица још није откривен, као ни налогодавци, док је у оквиру расветљавања убиства саслушано више од 2.000 лица. Истина о злочину изостала је и после више изјава неколико министара, тужилаца и начелника полиције да „случај само што није решен“.

Г. Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси