Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Подршка бојкоту прес конференција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 06. 2011.

Извор: Народне новине

Подршка бојкоту прес конференција

Европска федерација прихватила иницијативу УНС-а

Европска федерација новинара подржала је јуче у Београду иницијативу шпанских новинара да се бојкотују конференције за медије на којима новинарима није дозвољено да постављају питања, као и да се заштите новинари и медији који одлуче да не прате такве догађаје.

Председница Удружења новинара Србије (УНС) Љиљана Смаиловић је за агенцију Бета указала да је то чест случај и у Србији, нарочито када конференције за новинаре организује државни врх приликом посета "важних гостију из моћних страних земаља, који не желе да чују неугодна питања".

"Нажалост, пошто је тренутно веома лоша ситуација са слободом медија у Србији, мој је утисак да је све мање неугодних питања и да је ова тактика да се питања избегавају уродила плодом. Новинари су схватили да се од њих очекује да ништа тешко и непријатно не питају и да треба да буду партнери, а не контролори власти", рекла је Смајловић.

Она је истакла да УНС неће "агитовати и подстицати новинаре да бојкотују такве конференције", али ће подржати сваки новинарски протест и право новинара да не извештавају када им није дозвољено да постављају питања.

Председница УНС-а је указала да се тај проблем може превазићи успостављањем солидарности међу новинарима, које сада, по њеним речима, нема.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси