Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Родић осуђен и пуштен на слободу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 07. 2011.

Извор: Данас

Родић осуђен и пуштен на слободу

Виши суд у Београду изрекао је јуче пресуду од две године затвора оснивачу листова Курир и Глас Радисаву Родићу на основу Споразума о признању кривице, и укинуо му притвор у којем је био скоро две године.

Виши суд саопштио је да је ван главног претреса, а на основу решења којим је прихваћен споразум о признању кривице, Родића прогласио кривим за злоупотребу службеног положаја и осудио га на двогодишњу затворску казну. У ту казну је, како је навео суд, Родићу урачунато и време које је провео у притвору од 27. октобра 2009. до 27. јула ове године.


Њему је пресудом изречена и забрана вршења свих дужности везаних за располагање, коришћење и управљање туђом имовином у трајању од шест година. Против те пресуде није дозвољена жалба.

Споразумом који је склопљен са Вишим тужилаштвом, предвиђено је да Родић плати око 48,9 милиона динара Комерцијалној банци.

Против Родића је вођена истрага по два захтева и једном захтеву за проширење, међу којима је и оптужба да је заједно са сарадницима подигао кредит од Комерцијалне банке од 22 милиона динара, који није вратио.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси