Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Падају тиражи новина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 10. 2011.

Извор: Вечерње новости

Падају тиражи новина

Последице економске кризе на штампане медије

Међу осам дневних листова чије тираже прати одиторска кућа ”АБЦ Србија”, ”Вечерње новости” забележиле су најмањи пад у овој години, у поређењу са прошлом.

У првих осам месеци ”Новости” имају тираж мањи за 3,83 одсто него у истом лањском периоду. ”Блиц” је у истом времену укњижио пад од 8,79, а ”Прес” од 5,28 процената. Највише читалачке публике изгубила је ”Правда”, која сада штампа 30,36 одсто примерака мање него лане.

И ”Курир” ове године на трафике шаље 15,54 одсто мање количине новина (мада подаци за ове новине важе само за прва четири месеца). Тешка економска ситуација одразила се и на ”Политику”, па је ова медијска кућа уписала пад од 5,14 одсто.

Нема сумње да је тешка економска криза, обарајући стандард, утицала и на куповину новина, иако је њихова цена далеко најнижа у региону. Пад тиража, уз врло осетан пад прихода од маркетинга, веома отежава пословање медијских кућа које су опредељене за штампане медије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси