Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прес апсолутни победник 16. фестивала репортаже
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 10. 2011.

Извор: Прес

Прес апсолутни победник 16. фестивала репортаже

Дневне новине Прес апсолутни су победник 16. интернационалног фестивала репортаже ИНТЕРФЕР, који је јуче завршен у Апатину.



Наш лист добио је признање за посебан допринос репортажи као изворном новинарском жанру и најбољи избор репортажа у протеклој години, а Вељко Миладиновић је освојио прву награду и златну статуу у категорији новинска репортажа, за текст „Дуго путовање у Бруксел“, објављен у Пресу 13. марта ове године.

Прву награду са њим је поделио Нирманусан Баласундарам из Шри Ланке, за репортажу о кршењу људских права и освајању слободе „Шри Ланка на раскршћу...“.

У истој категорији друго место су поделили новинари НИН-а Момчило Петровић и Борис Вуковић, а трећу Милена Марковић („Вечерње новости“) и Ранко Пивљанин („Блиц“).

Миладиновић је, да подсетимо, четири дана глумио азиланта путујући у Брисел аутобусом врањске агенције „Мимоза“.

Са тог пута донео је ексклузивну причу гарнирану мноштвом дотад непознатих детаља и на крају открио како лажни азиланти поткупљују мађарске царинике.

Ова репортажа изазвала је незапамћено интересовање и помогла је државним органима у преговорима са ЕУ о начинима решавања проблема азиланата.

Признања су освојена у изузетно јакој конкуренцији, јер је пристигло око 260 радова из Србије, региона, Европе, али и земаља попут Нигерије, Ирана, Шри Ланке...

У осталим категоријама награде су освојили: Бранислава Џунов (дугогодишња ТВ критичарка „Политике“, а сада „Блица“) - за животно дело, Мирослав Лазански („Политика“) - гран при, Ана Манојловић (РТС) - ТВ репортажа, Момчило Стојков (Радио Зрењанин) - Радио Зрењанин, Иван Радуловић („Вечерње новости“) - фото-репортажа, Небојша Петровић (независна продукција) - комерцијална репортажа и Прва телевизија за запажени циклус емисија „Експлозив“.

Специјална признања добили су Академија уметности из Београда и Радио Нови Сад.

В. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси