Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Свођење рачуна сутра у Холдингу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 10. 2011.

Извор: Дневник

Свођење рачуна сутра у Холдингу

Штрајкачи „Дневник холдинга” у влади Војводине Покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин јуче је у Влади АП Војводине разговарао с руководством и представницима синдиката у „Дневник холдингу„, који је у штрајку.


Секретар Васин је након разговора са штрајкачима изјавио да је договорено да се у среду, 26. октобра, одржи проширена седница Управног одбора „Дневник холдинга„, којој ће присуствовати како менаџмент „Дневник холднига„, тако и представници два синдиката овог предузећа, када ће се конкретизовати решења за настале и нагомилане проблеме.

На дневном реду предстојеће седнице треба да буде план реконструктурирања „Дневник холдинга„, који треба да се упути Влади АП Војводине на мишљење; да се размотри и оцени рад менаџмента и донесе одлука о увођењу исплате минималне зараде запосленима у холдингу; да се размотри и убрза уклањање хале да би се дошло до исплате треће рате за земљиште, као и да се размотри куповина штампарске машине.

Васин је навео да за тренутну ситуацију у штампарији не могу да оптужују Покрајинску владу јер је она у протекле три године учинила максималне напоре да овом предузећу помогне, више него било којем другом у Војводини.

Васин је подсетио да је пре неколико година њихов дуг конвертован у власништво државе у висини од милијарду динара.

Спроведен је социјални прогам и повезан је стаж запосленима, након чега је 130 људи уз отпремнине отишло из предузећа. Развојна банка Војводине је у више наврата помагала, а до сада је за потребе запослених дато 120 милиона динара.

– Сваког месеца је из буџета АП Војводине исплаћеивано пет милиона динара за штампање листа „Дневник”, од чега је око 2,3 милиона „Дневник холднигу„, али је и тај посао изгубљен – рекао је Васин, и додао да је у рекордном року, ради егзистенцијалних питања реализована компликована процедура продаје бараке поред зграде „Дневника„ и део тог новца је уплаћен на рачун Холдинга.

– У преговорима смо и да решимо питање здравственог осигурања запосленима у штампарији, а и да се заједничким парама Републике и Покрајине за више од 100 људи обезбеди нови социјални програм – рекао је он.

– У наредном периоду се може очекивати низ мера које ће имати позитиван утицај на положај запослених (повезивање стажа, социјални програм и решавање питања здравственог осигурања). Основни услов стабилизације Холдинга „Дневник” представља сређивање унутрашње ситуације, која је оптерећена лошим међуљудским односима и другим слабостима. Овај састанак је одржан на захтев штрајкачких одбора „Дневник холдинга„, који су последњих дана тражили да им се исплати 14 заосталих зарада, испуне дата обећења и утврди одговорност руководства Холдинга за до сада учињене пропусте.

Антрфиле : Подршка из Скупштине Војводине

Председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши и потпредседници Маја Седларевић, Игор Мировић и Мартин Злох разговарали су јуче с представницима штрајкачких одбора „Дневник холдинга“.

На састанку, одржаном на иницијативу посланика Скупштине АПВ, договорено је да се од Владе АП Војводине за наредну седницу Скупштине Војводине затражи детаљна информација и анализа ситуације у овом предузећу, као и детаљан преглед мера с роковима за решавање проблема запослених.

Председник Егереши је нагласио да Скупштина Војводне има пуно разумевање за веома тешку ситуацију у којој су запослени, као и да подржава најављене мере Владе Војводине које за циљ имају побољшање положаја запослених у овом предузећу.

Е. ДН.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси