Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суђење уреднику „Националног грађанског” биће настављено
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 10. 2011.

Извор: Дневник

Суђење уреднику „Националног грађанског” биће настављено

Основни суд у Новом Саду поново узео у разматрање оптужницу против Милорада Бојовића

Суђење уреднику листа „Национални грађански” Милораду Бојовићу пред Основним судом у Новом Саду биће настављено, али још није познато да ли ће процес бити заснован на непосредној оптужници или ће бити спроведена истрага.

После оштре реакције јавности и новинарских удружења због уручења оптужнице без претходно спроведене истраге, Основни суд у Новом Саду је оптужницу поново узео у разматрање.

– Предмет је у ванпретресном већу Основног суда у Новом Саду ради одлучивања по предлогу поступајућег председника већа да је у овом поступку неопходно спровести истрагу ради бољег и потпунијег разјашњења околности, а све у смислу одредбе члана 281 Законика о кривичном поступку – објаснила је у изјави за Радио-телевизију Војводине портпаролка Основног суда у Новом Саду Биљана Лазић.

Да подсетимо, Милорад Бојовић, као одговорни уредник, и Јелена Спасић, као ауторка текста „Државни органи потпуно неспремни за рат”, оптужени су за одавање државне тајне.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси