Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уводе минималац за све
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2011.

Извор: Правда

Уводе минималац за све

УО новосадског „Дневника“ најавио мере за окончање штрајка запослених




Нови Сад - После заједничког састанка са менаџментом, синдикатима и радницима, који су у штрајку више од 100 дана, Управни одбор „Дневник холдинга“ препоручио је менаџменту да до краја ове седмице постигне договор са синдикатима о увођењу минималне зараде за све запослене како би се уједначиле плате у предузећу.

До понедељка би требало да се постигне решење за престанак штрајка дела радника у штампарији, да би погон био спреман за рад, као и да се изнађе начин за измештање штампарских машина из зграде, која се налази на парцели која је недавно продата да би нови власник парцеле исплатио и трећу рату купопродајног уговора - закључено је на седници.

Покрајински секретар за рад Мирослав Васин, који је присуствовао седници, најавио је да ће Влада Војводине одлучити о прерасподели новца добијеног од продаје поменуте парцеле да би део отишао за социјални програм и заостале зараде.

Из буџета Војводине за плате у „Дневнику“ више неће бити издвојен ни један динар, јер бисмо у супротном свим радницима који не добијају зараде морали да исплаћујемо плате. Штрајкови и протести такву одлуку неће променити - казао је Васин.

С. К

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси