Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Наградни конкурс за новинаре и фоторепортере „Рефлексија“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

30. 03. 2021.

Наградни конкурс за новинаре и фоторепортере „Рефлексија“

Европска мрежа против сиромаштва - Србија позива новинаре и фоторепортере за учешће на конкурсу за Националну награду за достојно извештавање о сиромаштву и социјалној искључености „Рефлексија“.

Награда за достојно извештавање додељује се четврти пут у Србији за новинарске радове и медијске фотографије који се баве темом сиромаштва и социјалне искључености у Србији, а који су објављени у штампаним, електронским или онлајн медијима од националног, регионалног и локалног значаја. 

ЗАШТО ОВА НАГРАДА:

Циљ установљења награде за достојно извештавање је промоција достојног и извештавања о сиромаштву које није сензационалистичко, а које приказује различите аспекте и облике сиромаштва, са поштовањем представља особе које живе у сиромаштву и бави се дубљим посматрањем феномена сиромаштва и његовим узорцима.    

ЗАШТО ЈЕ ДРУГАЧИЈА:

Национална награда за достојно извештавање представља нетипичну награду, с обзиром на то да је жири који ће оцењивати новинарске радове састављен искључиво од особа са искуством сиромаштва и социјалне искључености (незапослени млади, особе са инвалидитетом, припадници националних мањина, корисници социјалних услуга и др).  

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ:

Заинтересовани се могу пријавити електронским путем попуњавањем пријаве коју можете пронаћи ОВДЕ или попуњавањем обрасца који је у прилогу позива за учешће. У прилогу је званичан позив за учешће као и смернице за конкурисање. 

Поједини аутор/ка може конкурисати са највише три новинарска рада. Редакције, физичка и правна лица (институције, установе, НВО и др) могу предложити више радова различитих аутора. 

ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Новинарски радови са којима се конкурише морају бити објављени у периоду од 1. марта 2020. године до 28. фебруара 2021. године.

Фотографије којима се конкурише морају бити снимљене у Србији у периоду од 1. марта 2020. године до 28. фебруара 2021. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси