Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Пријаве на конкурс за новинарску награду „Милан Пантић“ до 22. маја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

19. 05. 2021.

Извор: УНС, Компанија Новости

Пријаве на конкурс за новинарску награду „Милан Пантић“ до 22. маја

Конкурс за награду за новинарску храброст „Милан Пантић“ коју додељује Kомпанија „Новости“ траје до суботе, 22. маја.

Компанија "Новости" је конкурс расписала у знак сећања на Милана Пантића, дописника “Вечерњих новости“ из Јагодине, који је убијен 11. јуна 2001. године у ходнику испред свог стана. Убица још није пронађен.

Одлуку о награди донеће петочлани жири у ком учествују представници Новости, УНС-а, НУНС-а, локалног медија у Јагодини и породице Пантић.

Кандидате за награду могу предложити редакције, удружења, жири или појединци, а писано образложени предлог треба послати на мејл адресу pr@novosti.rs или на адресу: Редакција "Вечерњих новости", Трг Николе Пашића 7, Београд, са назнаком - За награду "Милан Пантић".

Коментари (2)

Остави коментар
пет

21.05.

2021.

Gastarbajter [нерегистровани] у 09:33

Nezavisno novinarstvo

Pratim sve naše medije iz Nemačke i upoređujem. Katastrofa srpskog novinarstva su upravo "Novosti". Falsifikovanjem bankovnih računa, razmetanjem uzvicima: "Uhvatili smo lopova!" i onda, ćutanjem, kao ništa se nije dogodilo. .. Gospodo iz "Novosti", prešli ste Rubikon, povratka nema bez katarze, lustracije, kazni i pranja grehova. A za onu gospođicu koja je mahala falsifikovanim papirima bilo bi najnormalnije da ohladi glavu i nauči nešto o "istraživačkom novinarstvu" u zatvoru, bar na 30 dana. Bila bi to pravda i dokaz postojanja pravne države. Bar bi tako bilo ovde, u Nemačkoj.

Одговори
чет

20.05.

2021.

Višeslav [нерегистровани] у 15:11

Diskreditovana nagrada

Milan je bio novinar nekih drugih Novosti. Slava mu! Njegovo ime se ovim činom zloupotrebljava. Ne, nije sporan Milan, sporne su Novosti. Da Novosti dodeljuju nagradu za novinarstvo, posle lažnih , smešnih, politikantskih afer; da mislim na "istraživački tim Novosti". To je primer koji daju Novosti i sada će te i takve Novosti da procenjuju i ocenjuju novinarski rad. Sramotno! Sramota je i primiti bilo kakvu "nagradu" od Novosti, ovih i ovakvih.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси