Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Галеника расписала конкурс за новинаре на тему превенције, рок до 15. маја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

08. 04. 2024.

Аутор: Д. Д. Извор: Данас

Галеника расписала конкурс за новинаре на тему превенције, рок до 15. маја

Поводом Светског дана здравља компанија Галеника трећу годину заредом покреће конкурс и додељује награде за медијске текстове, а тема овогодишњег конкурса гласи: „Превенција: Одржива визија здравља“.

Како се наводи у саопштењу ове компаније, идеја је да се утиче на подизање свести о важности превенције и њеном мерљивом утицају на очување здравља.

“Унапређење глобалне агенде превенције су прихватиле земље широм света. Као компанија која је већ 79 година посвећена људима и верна здрављу, Галеника континуирано улаже у тему превенције и акцентује чињеницу да се она мора наћи високо на листи приоритета сваког појединца, као и заједнице. Превенција може значајно да умањи факторе ризика који доводе до хроничних болести и стања, или да успори њихово напредовање. Она побољшава опште здравље, смањује издатке за здравствену заштиту и помаже људима да ефикасно управљају постојец́им болестима, како би одржали здравствено стање и квалитет живота”, наводе у образложењу из Галенике.

На конкурсу могу да учествују новинари са трериторије Србије а потребно је да текст на овогодишњу тему, објављен у периоду 8. априла – 15. маја 2024, пошаљу на: medijski.konkurs@galenika.rs. Медијска објава може бити у форми текста или интервјуа и потребно је да има 1.500 карактера (укључујући размаке) или више.

“Текст може да буде о различитим областима превенције, усвајању здравијих навика, о научно-медицинским достигнућима, редовним лекарским прегледима, праксама у савременом лечењу, о напретку медицине, саветима медицинских стручњака, или да на други начин преноси поруку старе пословице: „Боље спречити него лечити“, наводе у саопштењу.

Три најбоља текста, по оцени стручног жирија, биће награђена систематским прегледима за по две особе у приватној здравственој установи, а првонаграђени ће освојити и спа викенд за двоје.

Додатно, објављени текстови, који буду пријављени на конкурс, биће награђени Галеникиним пакетима производа и захвалницама за допринос подизању свести и промоцији важности превенције за одрживо здравље.

Информације о условима конкурса се налазе на сајту компаније Галеника: https://galenika.rs/galenikin-konkurs-za-novinare-prevencija-odrziva-vizija-zdravlja/

Рок за слање текстова и учешће на конкурсу је 15. мај 2024. до када мејлом можете доставити објављен текст, линк ка објави или слику објаве у штампаном медију, са назначеним подацима о аутору, медију који је објавио текст, као и датуму објаве. Победници ће бити проглашени до краја маја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси