Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс за новинарску награду „Душко Јовановић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

01. 04. 2019.

Конкурс за новинарску награду „Душко Јовановић“

Фондација „Душко Јовановић" расписује конкурс за доделу новинарске награде „Душко Јовановић" из области истраживачког новинарства за 2019. годину.

- Награда је установљена у знак сјећања на Душка Јовановића, храброг новинара и истрајног прегаоца истраживачког новинарства на простору Црне Горе. 

Додјељивањем награде желимо да мотивишемо новинаре да дају свој допринос у испуњавању основне мисије медија, а то је да на професионалан, истинит и храбар начин укажу на проблеме корупције, организованог криминала и питања од јавног интереса.

-  Награду чине Повеља Фондације и новчани фонд од 10.000,00 еура. Прва награда је 5.000,00 еура, друга 3.000,00 еура, а трећа 2.000,00 еура.

-  Конкурс је отворен у периоду од 1.4.2019. до 30.4.2019.

- Право учешћа имају новинари који су радове објављивали у медијима (штампа, ТВ, радио, портал или електронска публикација) неке од земаља бивше СФРЈ, у периоду од 30.4.2015. до 30.4.2019. године.

Потребна документација:

-  попуњен пријавни формулар

- истраживачки рад на једном од језика који су у службеној употреби у Црној Гори (црногорски, српски, хрватски и босански).

За штампане медије доставља се скенирана страна медија у којем је текст објављен или линк преко којег се може приступити медију у којем је текст објављен. Обавезно је да се види лого новина, потпис аутора и датум објављивања.

За ТВ /Радио/Онлајн доставља се линк преко којег се прича може погледати, односно преслушати. Максималнадужина прилога је 30 минута. Уколико прилог траје дуже, аутор је дужан да га скрати, а линк цијелог прилога може послати уз осталу документацију.

- потврду медија, потписану од стране уредника или директора, са подацима о томе када је и гдје прилог, односно текст објављен.

(Образац пријавног формулара и потврде медија преузети на сајту фондације www.fondacija-duskojovanovic.com)

Жири ће донијети одлуку о награди до 15. маја, а свечано уручење награде биће 27.5.2019. године, на годишњици убиства Душка Јовановића.

Комплетну документацију слати у електронској форми на и-мејл адресу fondacijadjovanovic@t-com.me.

У име Фондације „Душко Јовановић”

Славица Јовановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси