Насловна  |  Конкурси  |  Стипендије  |  Стипендија „Драгољуб Жарковић“ за студенте и младе новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Стипендије

29. 12. 2023.

Извор: Време

Стипендија „Драгољуб Жарковић“ за студенте и младе новинаре

Недељник "Време" расписао је конкурс за нову стипендију "Драгољуб Жарковић" у оквиру које млади људи добијају прилику да много науче о новинарству и упознају редакцију изнутра. Пријаве су отворене до 21. јануара

Недељник “Време” је 2021. године покренуо програм стипендирања у знак сећања на свог оснивача и дугогодишњег главног уредника Драгољуба Жарковића и његову посвећеност раду са младим новинарима.

Позивамо студенткиње и студенте новинарства, комуникологије и друштвених наука заинтересоване за рад у новинама, као и младе новинаре и новинарке са највише две године радног искуства, да се пријаве за стипендију за младе новинаре „Драгољуб Жарковић“.

Стипендија подразумева стипендирану новинарску праксу у недељнику „Време“, која се састоји од едукативног дела и практичног рада. Током праксе, изабрани стипендиста радиће са менторима, медијским експертима, уредницима и новинарима нашег недељника

Програм траје од 15. фебруара 2024. до 15. фебруара 2025. године, а биће прилагођен потребама стипендисте. Програм стипендирања моћи ће да се реализује уз редовно студирање или повремени рад.

Кандидати треба да познају основе новинарства, да буду мотивисани за рад у медијима и имају високе етичке стандарде, као и да разумеју друштвени и политички контекст.

Потребно је послати животопис, мотивационо писмо и, за апликанте са искуством, новинарски текст.

Поруку са насловом „За стипендију“ треба доставити на емаил адресу stipendija@vreme.com до 21. јануара 2024.

Селекција се обавља у два круга, између којих следи и интервју са кандидатима. О резултатима конкурса биће обавештени само кандидати који уђу у ужи избор.

Ако сте заинтересовани, јавите се, ако знате неког ко би могао да буде – проследите му овај позив.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси