Насловна  |  Конкурси  |  Стипендије  |  Отворен конкурс за Балканске новинарске стипендије за 2014. годину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Стипендије

23. 01. 2014.

Отворен конкурс за Балканске новинарске стипендије за 2014. годину

Не пропустите прилику да освојите новинарску стипендију у износу од 2000 евра, уз плаћене трошкове путовања и истраживања, да унапредите свој рад кроз учешће на међународним семинарима, као и да видите вашу причу објављену широм Европе.

 

Искусни новинари из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Румуније и Србије, позвани су да се пријаве на осми по реду конкурс за доделу Балканских стипендија за новинарску изузетност. 

Ове године су, по први пут, и новинари из Грчке позвани да се учествују  у овом престижном медијском програму. 

Сваке године, на отвореном конкурсу се бира десет новинара који добијају новац и професионалну подршку за своја прекогранична истраживања везана за теме од значаја за регион и Европску унију. За 2014. годину је одабрана тема ГЕНЕРАЦИЈЕ.

Кандидати које изабере независна комисија добиће стипендије у износу од 2000 евра, као и додатних 2000 евра за трошкове путовања и истраживања. Поред тога, имаће прилику да унапреде свој рад кроз учешће на семинарима и сарадњу са међународно признатим уредницима.

Произведени чланци ће бити објављени на енглеском и локалним језицима у истакнутим регионалним и међународним медијима. Осим тога, три најбоља чланка ће добити награде у износу од 4000, 3000 и 1000 евра.

Рок за пријављивање је 5. март 2014. године. Формулар за пријаву, смернице и даље информације о стипендији су доступни навеб страници: fellowship.birn.eu.com

ЕРСТЕ Фондација и Фондација за отворено друштво, у сарадњи са Балканском истраживачком мрежом БИРН,реализују програм Балканских стипендија за новинарску изузетност у циљу  подршке квалитетном истраживању, повезивању новинара на регионалном нивоу и објективном извештавању о темама које су од кључне важности за читав регион и Европску унију.

За додатне информације, на располагању је:

Драгана Жарковић Обрадовић

програм менаџер за стипендије БИРН

ГосподарЈевремова 47/III

11 000 Београд, Србија

Тел/фаx: +381 (0)11 6 5555 92

Емаил:fellowship@birn.eu.com

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси