Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Постаните мобилни новинар – напредна онлајн радионица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

21. 01. 2021.

Извор: Thomson Media

Постаните мобилни новинар – напредна онлајн радионица

Да ли сте завршили наш почетни онлајн курс из мобилног новинарства? Да ли желите да научите још трикова и техника заната који ће вам помоћи да креирате висококвалитетне медијске садржаје помоћу свог мобилног телефона? Наша практична онлајн радионица нуди знање, подршку и менторство стручњака организације Thomson Media.

Придружите се Александру Манасиеву и Норберту Шинковићу на бесплатној онлајн радионици Напредни курс мобилног новинарства која ц́е се одржати од 2. до 6. фебруара. Ова онлајн радионица ће бити организована уживо путем онлајн платформе Зоом и омогућиће вам да стекнете напредне вештине мобилног новинарства, њихову практичну примену кроз индивидуалне и групне вежбе и подршку наших тренера и ментора.

По завршетку онлајн радионице ћете знати да:

Користите научене технике за стварање моћних фотографија помоћу паметног телефона;

Примените вештине за прављење кратких видео записа и фото прича помоћу паметног телефона;

Створите атрактиван садржај који ангажује вашу публику;

Користите апликације за снимање и уређивање погодне за иОС и / или Андроид уређаје;

Препознајте формате потребне за различите друштвене медије;

Прилагодите снимке снимљене паметним телефонима различитим друштвеним мрежама;

Створите садржај погодан за гледање на паметним телефонима;

Користите вештине за стварање уравнотеженог новинарског садржаја.

Имате ли превише обавеза те недеље? Без бриге: иако је предвиђено да онлајн радионица траје пет дана, она је осмишљена тако да вам омогућава да присуствујете групним и индивидуалним сесијама, али и да у међувремену наставите са професионалним ангажовањем или личним обавезама:

Уторак, 02.02: Учесници ће имати 4 сата онлајн тренинга са паузама између сесија и радни задатак након тренинга (у просеку 3 сата).

Среда-петак: Учесници ц́е радити по групама: Група 1, онлајн сесије од 10:00 до 13:00 и Група 2, онлајн сесије од 14:00 до 17:00 (вежбе и радни задаци након тренинга: око 3 сата)

Субота 06.02: Последњи дан радионице резервисан је за појединачне сесије усредсређене на монтирање прилога. Сваки од учесника имац́е прилику да са тренером и ментором ради у просеку око 30 – 45 минута, док други део дана може се искористити за самосталан рад на уређивању прилога. Наши тренери ће бити доступни од 10:00 до 18:00 за појединачне сесије.

По завршетку онлајн радионице: Сви учесници ће имати прилику да се консултују са нашим стручњацима у периоду након завршетка онлајн радионице како би на мобилном телефону креирали квалитетне приче спремне за објављивање.

Предуслов за пријаву за онлајн радионицу је успешно похађање нашег четворосатног почетног онлајн  курса мобилног новинарства. Да бисте се пријавили на овај онлајн курс посетите страницу https://bit.ly/33eOPdE

Начин пријаве за онлајн радионицу: Да бисте се пријавили за напредну онлајн радионицу, попуните онлине образац који се налази на овом линку –  https://bit.ly/3nGPm19

За више информација: уколико имате питања вези са онлајн курсом или онлајн радионицом мобилног новинарства, обратите се Маји Васић-Николић е-поштом: majavn@thomsonfoundation.org.

Онлајн курс мобилног новинарства спроводи Thomson Media у оквиру пројекта  Подизање квалитета вести и независног новинарства у земљама Западног Балкана и Турској,  који имплементира БИРН Хуб у партнерству са Thomson Media gGmbH, Међународном федерацијом новинара, Унијом европских емитера  Централним европским универзитетом Медијска асоцијација Југоисточне Европе, Независним синдикатом новинара и медијских радника Македоније и организацијама БИРН Албанија и БИРН Србија.

Овај пројекат се реализује уз подршку Европске уније кроз Програм тренинга и подршке побољшању квалитета и професионализма у новинарству.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси