Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Институт за медије и различитости позива новинаре на обуку за извештавање о локалној заједници
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

11. 01. 2024.

Аутор: Институт за медије и различитости Извор: Институт за медије и различитости

Институт за медије и различитости позива новинаре на обуку за извештавање о локалној заједници

Институт за медије и различитости – Западни Балкан објавио је конкурс за учешће на обуци за младе репортере/ке који/е желе да извештавају у својој локалној заједници, а које занима новинарство, медијско извештавање, као и рад на терену. Позив је отворен у склопу међународног пројекта YoCoJoin.

Обука траје три месеца и у оквиру ње ће бити обрађене теме попут увод у новинарство и медијску етику; шта је новинарство заједнице?; медијска писменост у производњи медијских садржаја; разумевање медијских извора и пристрасности у извештавању, извештавање о заједници; видео и мултимедијално извештавање; вештине интервјуисања.

Обука обухвата дводневни тренинг у Београду, о чему ће млади/е бити обавештени/е након селекције. Након почетног тренинга, креће фаза онлине и оффлине састанака током три наредна месеца. Сваки састанак бавиће се одређеном темом, а биће то и прилика за учење и размену са тренерима/кињама и вршњацима/кињама. Тренер/киња ће бити и ментор/киња који/а ће младе у оквиру обуке подржавати у производњи медијског производа који ће бити практични задатак обуке.

Неколико најангажованијих младих репортера/ки из заједнице биће укључено у другу фазу, која подразумева даљу обуку и рад са менторима. Награда ће бити менторски процес кроз рад чиме ће млади репортери/ке стећи знање кроз практичан рад.

Сваки од медијских садржаја који настану у другој фази рада, а који су произведени у складу са стандардима Института за медије и различитости – Западни Балкан биће награђени хонораром, а садржаји ће се објављивати на МЛАДИ сајту и потенцијално другим платформама, као што су омладински и/или локални медији.

Како би се млади/е пријавили, неопходно је да пошаљу мотивационо писмо у Ворд илИ ПДФ формату у коме ће навести:

• своје претходно знање или искуство у новинарству или извештавању о својој локалној заједници (не морате да имате новинарско искуство, можда сте користили своје друштвене платформе за извештавање о заједници)

• своје интересовање, жељу и мотивацију зашто желите да будете млади/а репортер/ка у својој заједници, као и из ког места/града долазите

Рок за пријаве је отворен до 15. фебруара 2024. године до 23.59, а мотивационо писмо достављаш на мејл aleksandar@media-diversity.org са назнаком Пријава за младе репортере/ке. За сва питања и недоумице, можете се обратити Александру Ђокићу, на мејл aleksandar@media-diversity.org.

Одабрани млади/е биће обавештени о ишоду селекције до среде, 28. фебруара 2024. године.

Све информације о конкурсу за учешће на обуци доступне су на МЛАДИ сајту.

Ову активност Инситут за медије и различитости – Западни Балкан спроводи у оквиру пројекта YоЦоЈоин чији је водећи партнер Омроеп Тилбург из Холандије, заједно са партнерима из Завод Часорис из Словеније, SideStreetMalta из Малте, Dublin Inquirer из Ирске, Media Diversity Institute из Белгије и Nyugat Media из Мађарске. Пројекат суфинансира Европска унија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси