Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Стипендије за истраживачки рад на Централно европском Универзитету у Будимпешти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

31. 01. 2011.

Стипендије за истраживачки рад на Централно европском Универзитету у Будимпешти


Центар за медијске и комуникацијске студије на Централно Европском Универзитету (ЦЕУ) у Будимпешти расписује конкурс за две стипендије.

На конкурс се могу пријавити држављани земаља централне и јужне Европе (изузев земаља ЕУ), бивших земаља Совјетског Савеза и Монголије, који се баве научним радом (junior scholars, post-doctoral scholars, or advanced PhD students).

Кандидати треба да поседују специјализацију из области медија и комуникације и познају регулативу у пољима аудио-визуелних сервиса, електронских мрежа и интернета, као и област управљачке политике и власништва у овим секторима. Уз познавање ових области кандидати ће бити у могућности да креирају компаративне анализе.

Од стипендиста се очекује да покрену свој истраживачки пројекат и да учествују у активностима Центра и радионицама везаним за њихово поље истраживања. Висина стипендије је сразмерна степену образовања и искуства појединца.

Предвиђено време боравка на Универзитету је 6 месеци, уз могућност продужења боравка на 12 месеци.

Додатне стипендије су планиране за истраживаче следећих поља:
- социјални медији
- цивилно друштво и комуникације
- алтернативни медији и/или друштвени медији - утицај нових технологија
- Слобода изражавања или питања приватности на интернету

На и-мејл адресу cmcs@ceu.hu потребно је послати следећа документа: мотивационо писмо, CV, предлог пројекта, абстракт и научни рад скорашњег датума. При аплицирању, потребно је нагласити колико је, оквирно, времена потребно за реализацију пројекта, као и најранији датум који би одговарао за почетак истраживања.

Крајњи рок за пријаве је 15. фебруар 2011. године.

Више информација



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси