Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Прес Фото Србија 2011
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

17. 02. 2011.

Прес Фото Србија 2011

Асоцијација медијских фотографа Србије (АМФС), Центар за развој фотографије (ЦРФ) и Удружење новинара Србије (УНС) расписали су 13. конкурс за избор најбоље фотографије у домаћим медијима "Прес Фото Србија".

Конкурс ће бити отворен до 1. марта, а право учешћа на њему имају сви медијски фотографи, држављани Србије, који су фотографије снимили у Србији или било где у свету.

Награда за најбољу фотографију износи 1000 еура.

Све информације о условима учешћа на конкурсу "Прес Фото Србија" као и потребни формулари могу се наћи на веб страници Центра за развој фотографије, на линку ПРЕС ФОТО СРБИЈА.

Биће изабране најбоље фотографије или фото-репортаже у категоријама: Блиц вест, Вест, Личности у вестима, Портрет, Спорт, Свакодневни живот, Наука, Уметност, Природа или Илустрација.

Током протеклих 13 година, "Прес Фото Србија" се развио у најзначајнији и највећи национални пројекат у фотографији. Пројекат обухвата конкурс за избор најбоље медијске фотографије у домаћим медијима, штампање каталога и серију изложби по градовима Србије, уз фотографске радионице и промотивна гостовања у медијима.

Свечано проглашење победника, уручивање награда, као и прва изложба традиционално се одржавају у галерији "Артгет" Културног центра Београда.

Изложба се организује и у другим градовима Србије, међу којима су: Ниш, Нови Сад, Суботица, Зрењанин, Чачак, Јагодина, Горњи Милановац, Крагујевац, Врање и Параћин. Изложба је уврштена у званичне пратеће програме филмских фестивала у Нишу и на Палићу.

На прошлогодишњи конкурс пристигло је више од 1.500 фотографија, а главну награду, у вредности од 1.000 евра, добила је Сања Кнежевић, аутор фотографије "Пар".

Чланови прошлогодишњег жирија били су: Бранимир Карановић, Александар Келић, Звездан Манчић, Далибор Даниловић и Доналд Вебер из престижне фото-агенције VII (севен).

Контакт:

Звездан Манчић
063 399 449


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси