Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Отворен позив новинарима да се пријаве за медијска путовања у ЕУ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

05. 03. 2020.

Извор: Europa.rs

Отворен позив новинарима да се пријаве за медијска путовања у ЕУ

Пројекат „Пулс Европе – медијске посете ЕУ“ расписао је позив за учешће новинара у медијским путовањима. Позив ће бити отворен током читавог трајања пројекта, с тим што ће се листа земаља ажурирати свака три месеца. За период април-јул 2020. године планирано је да се медијске посете организују у следећим земљама: Немачка, Хрватска и Словенија, Француска.

Позив је отворен за све медије у Србији – националне, регионалне и локалне, електронске, штампане и интернет – уз услов поштовања Етички кодекс (Кодекс новинара Србије) и професионалних и етичких стандарда. Новинари који желе да учествују треба да поднесу предлог теме коју би обрађивали у појединачној земљи ЕУ и њен кратак синопсис, као и да добију дозволу редакције-надлежног уредника за одлазак на путовање. Пројекат ће обезбедити све трошкове путовања, боравка као и трошкове ноинарског рада у иностранству. Пријавни формулар доступан је овде.

Више детаља доступно је у Позиву за учешће.

Пројекат “Пулс Европе” почео је у фебруару 2020. и трајаће до августа 2022. године. Пројекат финансира Европска унија, а спроводи Гете институт у сарадњи са Независним удружењем новинара Србије и Центром за културну деконтаминацију.

Најмање 20 посета медија из Србије европским земљама биће организовано током пројекта. Медијске посете трају четири дана током којих новинари реализују своје репортаже/прилоге. Учесници медијских путовања добиће пуну организациону и логистичку подршку пројекта током медијских посета. Осим тих активности, планирано је организовање и неколико посета новинара из европских земаља Србији, као и више дебата о европским темама широм Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси