Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Новинари на суду: Суђење по тужби Александра Чупића против Ненада Живковића одложено због болести адвоката и сведока
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

14. 03. 2023.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

Новинари на суду: Суђење по тужби Александра Чупића против Ненада Живковића одложено због болести адвоката и сведока

Данашње рочиште по тужби Александра Чупића, уредника Е-Панчево против Ненада Живковића, уредника портал Панчево Си Ти за повреду части и угледа није одржано јер се нису појавили Живковићев адвокат Вељко Милић и сведок, Ивана Предић, новинарка Цензоловке. По речима Ненада Живковића, обоје су због болести спречени да присуствују суђењу. Следеће рочиште заказано је за 24. април.

Чупић је тужбу поднео због текста “Уредник Е-Панчева Чупић није се ниједном појавио на суду у два процеса који трају готово две године” у којем се наводи да је “пети пут одсуство оправдао медицинском документацијом из Специјалне болнице за психијатријске болести у Вршцу“.

Чупић је тужбу поднео због повреде угледа и части против потала Цензоловка и ауторке Иване Предић, као и против портала “Панчево Си Ти”, “Пан прес” и “013инфо”, који су текст пренели.

Чупић од сва четири портала, због повреде угледа, тражи надоканду од по 300.000 динара. 

Ненад Живковић, уредник портал Панчево Си Ти претходно је тужио Александра Чупића, новинара из Вршца због текстова у којима га је називао “експонентом усташтва у Србији, страним плаћеником, учеником шпијуна, лажним новинаром, лажним миротворцем…”

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси