Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Врбашки од новинара РТВ-а Предрага Ћурчије више не потражује девет милиона већ милион динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

22. 03. 2024.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Врбашки од новинара РТВ-а Предрага Ћурчије више не потражује девет милиона већ милион динара

Власник фирме SCOM Владимир Врбашки који је тужио новинара Предрага Ћурчију и Радио-телевизију Војводине „због повреде угледа и нанетог душевног бола“ у прилогу који је ова телевизија емитовала 2016. године, уместо девет милиона колико је раније потраживао, сада од Ћурчије захтева накнаду од милион динара. Ову информацију саопштио је његов адвокат на рочишту на коме су изјаве дали сведоци Зоран Микаћ и Саша Вујачић.

Ћурчија је 2016. године урадио прилог о становницима насеља Прва управа у Гакову, који су остали без струје и воде јер, како су рекли за РТВ, предузеће „Граничар“ није прослеђивало новац који су уплаћивали на име потрошње струје Електродистрибуцији.

У прилогу је са „Граничаром“ доведен у везу и Врбашки, а прилог је емитован без његове изјаве. Ћурчија је на једном од претходних рочишта навео да је пре објављивања прилога више пута покушао да ступи у контакт са овим бизнисменом, али неуспешно, јер одговор није добио.

Зоран Микаћ, који је био саговорник Ћурчији у спорном прилогу, рекао је да је његова изјава веродостојно пренета.

„Све што сам рекао је и пренето. Коментар се односио на рачун за 550 киловата струје и кирију за три месеца у износу од 32 хиљаде динара“, навео је он.

Са друге стране, Саша Вујачић, који је до пре две године био директор СКОМ-а, у власништву Врбашког, каже да му није познато да постоји било каква веза између ове фирме и ораница у Гакову, као ни то да је на РТВ-у уопште емитован прилог о томе.

„Име Предрага Ђурчије ми је познато само из медија и никада нисам учествовао у прилозима које је он радио, а односе се на пословање фирме Врбашког. Приметио сам да је на позиву 2016. година. Прошло је, дакле, доста времена од тада и то може бити разлог због кога се ових детаља не сећам“, навео је он.

Иначе, Микаћ је због болести саслушан преко Скајпа. Одлука ће, како је навео судија, бити достављена писаним путем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси