Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Апелациони суд пресудио: Новосадски „Дневник“ не припада Дневник холдингу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

30. 01. 2015.

Извор: УНС

Апелациони суд пресудио: Новосадски „Дневник“ не припада Дневник холдингу

Привредни апелациони суд по други пут је укинуо пресуду првостепеног суда у Новом Саду, а по тужби Дневник холдинга против Дневник Војводина преса (ДВП). Дневник холдинг тужио је 2010. године ДВП, предузеће чији су оснивач, да нема право да издаје једини дневни лист на српском језику у Војводини - „Дневник“, због чега је првобитно са ВАЦ-ом (WAZ) и основао фирму.

 

„Из потпуно нејасних побуда Дневник холдинг је тужио сопствено предузеће да нема право да издаје лист и као вредност спора навео 5.5 милиона евра. Ово је произвело фантомске трошкове адвоката и судских такси. Имајући у виду да ова тужба није једина коју је Дневник холдинг изгубио од ДВП-а, када се срачуна, они нама дугују 60 милиона динара“, наводи за УНС директор ДВП-а Душан Влаовић.

Директор ДВП-а наводи да, иако је спор решен у корист овог предузећа, они немају начина да дугове наплате.

„У ДВП-у се питамо - ко ће ову забаву да плати и на чији рачун ће то ићи? Немогуће је наплатити ове дугове јер је 'Дневник холдинг' у реструктуирању“, каже Влаовић и додаје да „ДВП не би имао више ниједан проблем када би имао 60 милиона динара“.

Влаовић наводи да су за цео процес против ДВП-а одговорна бивша руководства Дневник холдинга.

„Све су то радили бивши директор Дневник холдинга Саво Добранић, председник Управног одбора Златимир Момиров, тадашња секретарка за информисање у Влади Војводине Ана Томанова Маканова, њена заменица Смиља Максимовић и каснији директори Дневник холдинга Јасмина Машуловић и Тања Брдар“, каже Влаовић.

ДВП је предузеће које је основано 2003. године, а 55 одсто власништва у њему је имао немачки медијски концерн Вац док је 45 одсто власништва остало у рукама Дневник холдинга, фирме чији је оснивач Скупштина Војводине.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси