Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Прекршајни суд у Сомбору: Бањац да плати 10.000 због објављивања “Апатинских новина”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

24. 04. 2015.

Извор: УНС

Прекршајни суд у Сомбору: Бањац да плати 10.000 због објављивања “Апатинских новина”

Прекшајни суд у Сомбору обавезао је првостепеном пресудом Јована Бањца да плати 10.000 динара јер је у новембру 2014. године објавио “Апатинске новине”, а није био регистрован за обављање ове делатности, као и због тога што је ове новине објавио без импресума.

Подсетимо, почетком децембра прошле године објављене су „Апатинских новина“ које нису садржале импресум, као ни имена аутора, а за које се претпостављало да их издаје Јован Бањац који је је раније издавао лист са истим насловом, сајтом и визуелним изгледом.

У АПР-у се може видети податак да је Јован Бањац избрисан из списка предузетника и као датум престанка обављања информативне делатности се наводи 25. 11. 2013. године а као разлог - налог Народне банке Србије.

Покрајински секретар за културу и информисање Славиша Грујић је тада поднео Прекршајном суду у Сомбору захтев за покретање прекршајног поступка против Јована Бањца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси