Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Настављају се суђења по тужбама новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

22. 02. 2016.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

Настављају се суђења по тужбама новинара

Суђења из радно правних односа која су новинари покренули пред судовима у Београду настављају се ове недеље у којој су заказана три рочишта по тужбама против Компаније „Новости“ АД, док је за другу половину марта заказано суђење Танјугу, чији је издавач и даље регистрован у Агенцији за привредне регистре што омогућава наставак поступка.

 

Некадашњи шеф деска „Вечерњих новости“ Срђан Шкоро тужио је у септембру прошле године Компанију „Новости“ ради заштите од злостављања на раду и припремно рочиште у Вишем суду по овој тужби биће одржано сутра.  Исти тужилац и тужени биће пред Првим основном судом и у петак када се наставља други поступак у ком се доказује незаконитост  Шкоровог премештаја из „Вечерњих новости“ у лист „Спорт“, који је у међувремену  компанија „Новости“ продала. Шкоро је сада запослен као новинар у листу „Зов“ који издаје Компанија „Новости“.

У среду се пред Вишим судом наставља суђење „Новостима“ по тужби  новинарке Јелене Јововић ради заштите од злостављања на раду, односно за доказивање „мобинга“.  Прво рочиште одржано је крајем септембра прошле године, а на овом би требало да буду саслушани преостали сведоци међу којима и директор и главни уредник Компаније “Новости“ Радомир Дмитровић.

За 23. март потврђен је наставак суђења новинској агенцији „Танјуг“ пред Вишим судом у Београду. Новинарка Јасминка Коцијан почетком 2014. године поднела је тужбу ради заштите од дискриминације и злостављања на раду. Рочиште заказано за 8. децембар прошле године је одложено пошто је судија образложила да да званично мора затражити проверу статуса Танјуга јер не зна има ли туженог у поступку.

УНС наставља да на свом сајту извештава и са суђења у ком су новинари тужени због онога што су објавили. Позивамо вас да нас информиште уколико постоји судски поступак који се води против вас или сте га ви покренули, а у вези је са професионалним радом у медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси