Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неосноване оптужбе Драгана Шутановца на рачун „Вечерњих новости“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 05. 2021.

Извор: УНС

УНС: Неосноване оптужбе Драгана Шутановца на рачун „Вечерњих новости“

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује неосноване оптужбе које је Драган Шутановац, председник НВО Савет за стратешке политике и некадашњи министар одбране из редова Демократске странке, упутио на рачун „Вечерњих новости“ и уредника овог дневног листа.

Шутановац је, гостујући у емисији „Јутро“ Прве телевизије, оптужио уреднике „Вечерњих новости“ да незванично примају плату од Руске Федерације, иако је и сам рекао да за то нема доказе. За ове дневне новине рекао је да су „треш или на српском смеће“. 

Овакве увреде и оптужбе без доказа представљају опасно етикетирање медија и притисак на њихове запослене. 

Одговарајући на питање новинарке о тексту „'Реформе' по налогу НАТО однеле тенкове и 10.000 ракета“ најављеном на насловној страни „Новости“, Шутановац је, између осталог, рекао:  

- „Новости“ су у промоцији потпуно лажних вести, „Новости“ су у акцији поништавања свега онога што је званична политика Владе Србије, а то је учлањење у Европску унију. „Новости“ су промотери лажних вредности, „Новости“ су, што би рекли у иностранству, треш, а на српском смеће, које уређују људи који су офарбани толико да, за разлику од Љубинке Милинчић која прима званично плату од Владе Руске Федерације, тамо седе људи који примају незванично плату да раде то што раде. Немам доказ, али да сам у прилици да будем на позицијама где су неки други и то бих документовао – изјавио је Шутановац.

Уредница „Спутњика“ Љубинка Милинчић била је гост емисије са Драганом Шутановцем. 

Позивамо Драгана Шутановца, као и остале политичаре и јавне личности, да престану са изношењем неоснованих оптужби на рачун медија, да престану са њиховим омаловажавањем и дозволе им да раде без притисака.

 

Коментари (3)

Остави коментар
сре

19.05.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 19:32

Срамота

Не читам Новости постале су таблоид срамота новинарства. Руси само такве и плаћају

Одговори
сре

19.05.

2021.

Aleksandar Polic [нерегистровани] у 19:30

Gde ima dima

Novosti pre Mauricijusa nisu isto što i Novosti posle te sramote, jedne od najvećih i najsramotnijih u istoriji srpskog novinarstva. Treš jeste pravi izraz za to, sad da li ih Rusi plaćaju ili ne, neko ih plaća. Svakog neko plaća.

Одговори
сре

19.05.

2021.

anonymous [нерегистровани] у 17:59

LIST "NOVOSTI"

"NOVOSTI" SU SRAMOTA NOVINARSTVA.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси