Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Тражићемо надзор министарстава правде и полиције у суђењу александровачког новинара против локалног полицајца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 07. 2021.

Извор: УНС

УНС: Тражићемо надзор министарстава правде и полиције у суђењу александровачког новинара против локалног полицајца

Удружење новинара Србије (УНС) тражиће од министарстава правде и полиције надзор над поступањем суда и полиције у случају александровачког новинара Бобана Прибановића који је тужио локалног полицајца за повреду части и угледа 2017. године, а судском поступку, због протока четири године, прети застара средином овог месеца.

Оснивач и главни и одговорни уредник „Независних народних новина расинског округа“ Бобан Прибановић поднео је приватну кривичну тужбу против александровачког полицајца Радича Луковића 2017. године. Локалног полицајца је, у поновљеном поступку, Основни суд у Брусу осудио 29. априла ове године јер је, како пише у пресуди, у ресторану "Стара чаршија" вређао, одгуривао, штипао за руке и газио по прстима на обе ноге Бобана Прибановића. Првостепени суд је одлучио да полицајац треба да плати новинару 20.000 динара и трошкове поступка по правоснажности пресуде. 

УНС-у је Прибановић доставио документацију у којој су и његове жалбе полицији и судовима због "опструкције" у достављању пресуде.

УНС је пружио правни савет колеги из Александровца након његовог обраћања и по улагању захтева за надзор министарствима наставиће да прати овај случај.

УНС позива новинаре и уреднике који воде поступке пред судовима у Србији да се правовремено јаве УНС-у, како бисмо њихова суђења пратили и о њима извештавали јавност.

УНС својим члановима обезбеђује правне савете и правну помоћ, односно заступање пред судом у парничном и одбрану у кривичном поступку у случајевима везаним за обављање професије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси