Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиво да политичари најављају рушење било ког медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 07. 2021.

Аутор: УНС

УНС: Неприхватљиво да политичари најављају рушење било ког медија

Удружење новинара Србије (УНС) сматра неприхватљивом изјаву председника Народне странке Вука Јеремића да би “лично срушио” ТВ Пинк, а да то, како је додао, не би учинио ван закона већ да би пронашао “комунални разлог због којег та зграда не треба да се налази на том месту”

УНС такође сматра неприхватљивом и Јеремићеву изјаву да би "лично", односно да би “суд на основу Закона о лустрацији изрекао забрану бављења било којом врстом јавног посла” власнику ТВ Пинк Жељку Митровићу.

УНС позива политичаре да буду одговорни у давању изјава, а да за одговорност медија када је у питању кршење професионалне етике, односно закона, користе искључиво институционалне механизме: судове части новинарских удружења, саморегулаторна и регулаторна тела, као и судове.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси