Насловна  |  Саопштења  |  Свештеник вређао новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 05. 2006.

Свештеник вређао новинаре

Удружење новинара Србије протестује због вербалног напада свештеника Српске православне цркве Велибора Џонића на екипу Б92, који се догодио у порти храма Светог вазнесења у Подгорици, када су новинар Јасмина Каранац и сниматељ Иван Окановић покушали да узму изјаву од председника Српске народне странке Андрије Мандића, који се тада налазио у порти.

УНС се противи сваком спречавању новинарских екипа да обављају свој посао и сматра да је за осуду овакво понашање црквеног великодостојника, који је након увреда истерао новинарску екипу из црквене порте, а затим инсистирао да се они у потпуности удаље тражећи да "пређу на другу страну улице".

УНС подсећа да се новинарска професија обавља у служби јавности и да су представници државних и националних институција, носиоци јавних функција у свим областима, па тако и црквени великодостојници дужни да поштују право новинара да неометано обављају свој посао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси