Насловна  |  Саопштења  |  УНС против обрачуна са медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 04. 2006.

УНС против обрачуна са медијима

Удружење новинара Србије и Синдикат новинара Србије оштро се противе одлуци Савета Републичке радиодифузне агенције којом се на 30 дана БК ТВ одузима дозвола за емитовање програма.

УНС и СНС осуђују изрицање ове казнене мере у посебно осетљивом моменту тек додељених и закаснело образложених одлука о додели националних ТВ фреквенција, које представљају јавно добро.

УНС и СНС сматрају да је неприхватљиво одузимање дозволе на основу образложења да је БК ТВ кршила прописе о радиодифузији вршећи медијски притисак на Савет у протеклих неколико дана, при чему се наводи да, у овом случају, БК ТВ нема право жалбе.

УНС и СНС подржавају право сваког медија, па тако и БК ТВ, и на медијску одбрану, која подразумева промену устаљене програмске шеме.

УНС и СНС, такође, сматрају да данашње искључивање свих репетитора и на тај начин онемогућавање емитовања програма ове телевизије, која има право да уложи жалбу на одлуку Савета РРА о додељивању националних фреквенција, представља меру ућуткивања, праксу која би требало да је далеко иза нас.

УНС и СНС сматрају да одлука Савета РРА о прекиду емитовања програма, као мере која највише погађа неки медиј, представља несналажење чланова Савета и примену силе према запосленима на БК ТВ, који имају права да траже да се преиспитају разлози за додељивање националних фреквенција.

УНС и СНС осуђују потезе који почињу да личе на разрачунавање припадника Савета РРА и њеног председника Ненада Цекића са медијском кућом која представља једну од најгледанијих телевизија, и са правом очекују да ово независно регулаторно тело преиспита одлуку о спречавању рада БК ТВ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси