Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Тужилаштво и полиција да пронађу и покрену поступак против особе која прети новинарки Верици Маринчић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 04. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Тужилаштво и полиција да пронађу и покрену поступак против особе која прети новинарки Верици Маринчић

УНС осуђује најновије претње новинарки портала Ин медија из Инђије Верици Маринчић и тражи да Тужилаштво за високотехнолошки криминал хитно открије ко угрожава њену сигурност и иницира покретање судског поступка

У среду увече Верица Маринчић добила је на Фејсбуку поруку од непознатог мушкарца из Беочина у којој поручује „веруј ми, ујутру ћеш имати рок од 20 минута да све негираш и избришеш, јаднице. Видимо се ујутру“.

Она је поруку снимила и вратила пошиљаоцу са питањем „о чему причаш?“. Потом је стигла нова порука да зна много о њој и да ће то да објави. Затим је прва претећа порука обрисана.

Верица Маринчић претпоставља да претње имају везе са текстом који је портал Ин медија објавио о свештенику кога је полиција због недоличног понашања морала да износи из локалног маркета.

„То је једна обична „сеоска прича“ и нисам очекивала да ми због тога неко прети. Погледала сам профил са кога су ми стигле претње, утисак је да се ради о породичном човеку, објављује фотографије своје деце, па сам веома изненађена. Свештеник због кога је полиција интервенисала је раније  службовао у Беочину, па сумњам да ту постоји нека веза, каже за УНС Верица Маринчић.

Она је претње пријавила члану Сталне радне групе за безбедност новинара Раду Ђурићу, који је потом поднео пријаву Тужилаштву за високотехнолошки криминал. Верицу Маринчић су јуче позвали из Тужилаштва да допуни пријаву.

Новинарка из Инђије за УНС каже да није оптимистична када се ради о исходу пријаве, јер је раније такође доживљавала претње, али тужба је одбачена.

„Све је то лепо замишљено, Радне групе за безбедност новинара, сигурне линије, али по мом искуству полиција коректно уради свој посао, али проблем настаје у тужилаштву. Одговор од тужилаштва претходни пут био је да поруке које сам добијала нису претње и да ја то нисам добро разумела“, каже Верица Маринчић. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси