Насловна  |  Саопштења  |  УНС, Коалиција и АНЕМ: Полиција да пронађе ко лепи потернице за Вераном Матићем и прети новинарима који штите ОК радио
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 06. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС, Коалиција и АНЕМ: Полиција да пронађе ко лепи потернице за Вераном Матићем и прети новинарима који штите ОК радио

Удружење новинара Србије (УНС), Коалиција за слободу медија (Коалиција) и АНЕМ осуђују лепљење потернице по Врању са ликом Верана Матића након што је заједно са представницима новинарских удружења из Сталне радне групе за безбедност новинара стао у заштиту ОК радија и његове власнице Оливере Владковић, који су на удару људи из криминалног миљеа

На плакатима којима је облепљено Врање уз фотографију Матића пише како он „руши по Врању“ након што се са осталим члановима Сталне радне групе и Владине Радне групе за безбедност и заштиту новинара супротставио особама из криминалног миљеа који су зазидали редакцију ОК радија у Врању.

Према информацијама новинарских удружења, упркос решењу грађевинске инспекције Врања о рушењу нелегално изграђеног објекта којим је зазидан ОК радио,  заказаном за 29. и 30. јун уз асистенцију полиције, настављени су радови уз присуство личног обезбеђења.

УНС, Коалиција и Анем траже да полиција пронађе ко је наручилац плаката и ко је лепио овакву врсту потернице по Врању након што су представници професионалних новинарских удружења посетили ОК радио, указали на кршење закона и обавестили јавност о криминалним радњама како би штитили своје колеге у Врању.

УНС, Коалиција и АНЕМ подсећају да је у притвору због претњи власници ОК радија Дејан Николић „Кантар“, иначе осуђеник који је четворомесечну казну кућног затвора служио тако што му је била омогућена вишесатна слобода кретања за „обилазак градилишта“.

УНС, Коалиција и АНЕМ од Грађевинске инспекције Врања очекују да у заказано време буде уклоњен нелегално изграђен објекат којим су зазидани прозори редакције ОК радија, да полиција ураде безбедносну процену и заштите новинаре и власницу ОК радија.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

28.06.

2022.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 20:15

Повратак новинара

Предлажем да сви новинари који су после 5. октобра 2000. искључени из УНС буду враћени у Удружење.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси