Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да хитно пронађе ко је претио новинарки Вечерњих новости Јелени Скендерији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 09. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Полиција да хитно пронађе ко је претио новинарки Вечерњих новости Јелени Скендерији

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због претњи које је новинарка Вечерњих новости Јелена Скендерија добила на друштвеним мрежама и тражи да полиција хитно утврди ко јој је претио.

У „Вечерњим новостима“ објављени су текстови ове новинарке о хуманитарној акцији организације 28. јун за прикупљање средстава за лечење дечака П.Д , у којима се истиче да је његово лечење бесплатно.

У текстовима се наводи да је ова организација за поменутог дечака донирала 200.000 динара Универзитетској дечјој клиници Тиршова, иако је лечење деце бесплатно, а као доказ уговор са клиником на коме су изостављени печат и потпис директора установе.

Међу коментарима на приватном профилу и порукама које су стигле Скендерији поводом ових текстова су и: „Сва та г..., што причају против организације треба добро пропустити кроз шаке...", „Проживи свој бедни живот, али ћеш доћи на истину једном. У то буди сигурна", „Доћи ће време да висите сви, мајку вам ј..., што вас окоти"…

Представници организације 28. јун су у саопштењима која су послата медијима демантовали све што су објавиле Новости и истакли „да ће покренути правни поступак против овог листа“.

„Ово је чиста клевета наше организације и то нећемо толерисати. Овакве приче шкоде најрањивијима у Србији и ми смо приморани да покренемо правни поступак. Сви правни трошкови биће покривени од стране чланова организације 28. Јун“, написано је у саопштењу ове организације.

УНС подсећа да су претње новинарима неприхватљиве и да аутори таквих садржаја морају да сносе одговорност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси