Насловна  |  Саопштења  |  АНЕМ, УНС, НУНС и СЋФ позивају новинаре да се придруже акцији поводом 24. годишњице убиства Славка Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

06. 04. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

АНЕМ, УНС, НУНС и СЋФ позивају новинаре да се придруже акцији поводом 24. годишњице убиства Славка Ћурувије

Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ), Удружење новинара Србије (УНС), Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Славко Ћурувија Фондација позивају новинаре и медијске професионалце да се у уторак, 11. априла, прикључе заједничкој акцији поводом обележавања 24 године од убиства Славка Ћурувије.

Заједничка акција укључује објављивање „НАЈВАЖНИЈЕ НЕОБЈАВЉЕНЕ ВЕСТИ“ и шетњу од ресторана „Коларац“ у Кнез Михаиловој улици до места на ком је Славко Ћурувија убијен, у Светогорској  35. Почетак шетње је у 17.45 часова.

Испод наслова „НАЈВАЖНИЈА НЕОБЈАВЉЕНА ВЕСТ“ биће празан простор са напоменом:

„Овај простор је резервисан за вест о пресуди за убиство новинара Славка Ћурувије, на коју чекамо већ 24 године да буде објављена. Од исхода суђења које траје већ скоро девет година зависи да ли ће истина коначно угледати светлост дана или ће заувек остати сакривена од нас“.

Упутство за објављивање у медијима „НАЈВАЖНИЈЕ НЕОБЈАВЉЕНЕ ВЕСТИ“ можете погледати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити на мејл unsinfo1@uns.org.rs или на телефон 063315246.

Подсетимо, Славко Ћурувија је убијен на Ускрс, 11. априла 1999. године испред зграде у којој је живео, у данашњој Светогорској улици.

У периоду који следи очекује се одлука Апелационог суда о жалбама на другу првостепену пресуду Специјалног суда. Изрицање казни убици и организаторима овог злочина значило би прекидање низа некажњивости убистава новинара у Србији.

Како бисмо широј јавности као новинарска заједница указали на важност коју правоснажна пресуда за убиство Славка Ћурувије има за српско друштво, позивамо вас да се прикључите акцији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси