Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Хркаловић поново напада новинаре који извештавају о криминалу и корупцији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 10. 2023.

УНС: Хркаловић поново напада новинаре који извештавају о криминалу и корупцији

Удружење новинара Србије (УНС) забринуто је због оптужби и увреда које је бивша државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић упутила новинарима КРИК-а и подсећа да није први пут да ова некадашња високо позиционирана функционерка у полицији оптужује или прети новинарима који извештавају о криминалу и корупцији.

КРИК је јуче објавио текст о везама жандарма Ненада Вучковића Вучка са криминалним групама Александра Станковића и Вељка Беливука, а уредник овог истраживачког портала Стеван Дојчиновић упитао је преко друштвене мреже X (Твитер) Дијану Хркаловић има ли коментар на текст.

У одговору, Хркаловић је оптужила новинаре КРИК-а да су „преваранти“, „део криминалне дружине“, те „да служе политичким циљевима ЦИА“, за шта су плаћени.

УНС подсећа да је Хркаловић оптужена пред судом за организовани криминал због злоупотребе службеног положаја.

Пре годину дана, УНС је Сталној радној групи за безбедност новинара и Радној групи за безбедност и заштиту новинара пријавио претње које је новинарки Времена и БИРН-а Јелени Зорић и члановима њене породице упутила Дијана Хркаловић гостујући на Телевизији Хепи.

УНС сматра да овакав говор креира атмосферу у којој је новинарски рад отежан, страх за безбедност се увећава и угрожава се слобода информисања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси