Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Тужилаштво за ВТК да покрене поступак против особа које су претиле смрћу новинарима Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 02. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Тужилаштво за ВТК да покрене поступак против особа које су претиле смрћу новинарима Н1

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због претњи смрћу које су јуче добили новинари Н1 и тражи да Тужилаштво за високотехнолошки криминал покрене поступак против особе која је претила овој редакцији.

„Знамо где живите и која кола возите“ и „ускоро ћемо вас све побити“, писало је у коментару испод текста „Пронађена лабораторија за узгој марихуане у Лепосавићу“, који је објављен на порталу Н1.

Програмски директор телевизије Н1 Игор Божић рекао је за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да ово није први пут да новинари ове медијске куће добијају претеће коментаре, али да је јучерашњи специфичан због тога што је особа која је претила напоменула да зна где новинари живе.

„Ова претња је специфична јер неко тврди да зна адресу становања новинара. Иначе, много случајева претњи је пријављено у последњих десет година. Претње су добијали и новинари као појединци, али и целокупна редакција. Врло мало претњи је решено. Заправо, у последње четири године није решена ниједна претња редакцији Н1“, наводи он.

Божић додаје да су и јучерашње, као и претходне претње пријавили Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

УНС позива Тужилаштво да поруке које је добила редакција Н1 схвати озбиљно и да узме у обзир низ претњи које су стизале на адресу ове медијске куће годинама уназад.

УНС истиче да су застрашивања и претње новинарима неприхватљиви и да виновници оваквих вербалних напада морају да сносе одговорност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси